Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Prisni pulën në copa të vogla dhe i skuqni për disa minuta me vaj ulliri dhe gjalpë. Shtoni 1 litër ujë dhe më pas i lini të ziejnë.
Pasi mishi të ketë zierë kulloni lëngun.
Merrni një tenxhere tjetër dhe skuqni gjalpin me miellin. Shtoni qumështin e vakët dhe lëngun e pulës duke e trazuar vazhdimisht. Shtoni kripë, piper të zi, bajamet e thërrmuara. Presim akoma derisa lëngu të trashet disi.
Ndërkohë në një tas të vogël rrihni të verdhat e vezëve, lëngun e limonit dhe merrni nga supa dy lugë gjelle. Trazojeni mirë dhe shtojani supës në tenxhere.
E lini edhe për 5 minuta në zjarr dhe në fund i shtoni majdanozin, bajamet e grira imët dhe gjalpin e skuqur mirë. Supa është gati!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment