Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sa qejf i keni thjerrëzat? Filloni t'i konsumoni edhe në supë duke u bazuar edhe tek kjo recetë...
Shpëlajmë mirë thjerrëzat dhe i lëmë mënjanë.
Në një tenxhere të thellë kavardisim qepën në kubikë. Shtojmë karotën të grirë hollë, rrënjën e selinosë, hudhrat, i kavardisim së bashku, shtojmë pataten e prerë hollë.
Në një tenxhere më ujë ose me lëng mishi/pule, hedhim perimet dhe thjerrëzat.
Vendosim brenda në tenxhere gjysmë limoni të larë mirë dhe i lëmë të ziejnë në temperaturë mesatare për 20 minuta.
Më pas i kalojmë në blender duke i kthyer në krem.
Në fund shkrijmë pak gjalpë dhe shtojmë në të pak nenexhik. Servirim supën duhe shtuar pak gjalpë në çdo pjatë. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment