Supë me bizele dhe kocka proshute, thjesht ideale për familjen tuaj

Ingredientët

  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 1/2 gota qepë të copëtuara
  • 1 1/4 gota selino të copëtuar (rreth 3 brinjë)
  • 1 lugë hudhër të grirë
  • 4 gota supë pule
  • 4 gota ujë
  • 1 qese bizele të ngrira
  • 2 gjethe dafine
  • 1 1/2 lugë trumzë të copëtuar
  • Kripë dhe piper i zi i freskët
  • Kocka proshute
  • 1 filxhan karrota të copëtuara
  • Majdanoz i freskët i copëtuar, për garniturë

Udhëzimet

1

Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.

2

Shtoni qepë dhe selino dhe ziejeni 3 minuta.

3

Shtoni hudhër dhe skuqeni 1 minutë më gjatë.

4

Hidhni supën e pulës dhe ujë.

5

Shtoni bizelet, gjethet e dafinës dhe trumzën.

6

Shtoni pak kripë dhe piper për shije.

7

Hidhni kockat e proshutës në përzierjen e supës dhe lëreni të ziejë.

8

Mbulojeni dhe lërini të ziejnë, duke evtrazuar herë pas here derisa bizelet të jenë të buta, rreth 60 - 80 minuta.

9

Hiqeni kockën e proshutës nga supa, lëreni të pushojë 10 minuta, më pas copëzoni pjesën e mishit.

10

Ndërkohë shtoni karrotat në supë.

11

Mbuloni supën dhe lëreni të ziejë duke e trazuar herë pas here, rreth 30 minuta më gjatë.

12

Shikojeni supën për kripë e piper dhe sherbejeni të ngrohtë me pak majdanoz.

Lini një koment