Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tnxhre me ujë vendosni karotat për të zierë për 15 minuta.
Prisni bukën në copa të vogla dhe një pjesë e lagni me dhallë. E lini mënjanë për disa minuta në mënyrë që të dyfishojë masën.
Bukën e mbetur e vendosni për ta skuqur në një tigan pa yndyrë.
Në një blender kombinoni hudhrat, miellin e bajameve, karotat e ziera (pa lëklurë) dhe dhallin. Trazojeni mirë derisa masa të kthehet në pure.
Shtoni bukën, uthullën, kripë, piperin dhe vajin e ullirit.
Masën e kaloni në një enë të madhe me kapak dhe e vendosni në frigorifer.
Pasi të jetë ftohur shërbejeni supën në pjatë, me pak vaj ulliri sipër dhe majdanoz të grirë imët.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment