Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kësaj radhe jo me mollë, por me rikota dhe spinaq. Jeni kuriozë ta provoni në shije?
Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
Në një tigan skuqni gjalpin dhe shtoni spinaqin e prerë në copa të vogla ( që duhet ta keni larë paraprakisht).
Në një enë bashkoni rikotën, arrën moskat, vezët, rrushin e thatë, bukën e thërrmuar,stikat, pak kripë e piper. I përzieni mirë teksa keni shtuar edhe spinaqin.
Në tavolinën e punës hapni petën sfoliatë. Shtroni në të mbushjen dhe mund t’i jepni formën që dëshironi ( role, drejtkëndëshe, katrore).
Pasi e keni mbyllur petën, lyeni me të verdhën e vezës sipërfaqen e saj.
E fusni në furrë për 35-40 minuta. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment