Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Pjekim specat në furrë për 20 minuta, në një tavë ku kemi shtruar një letër kuzhine më parë.
I nxjerrim nga furra, i fusim në një qese të cilën e mbyllim dhe i lëmë për disa minuta.
I pastrojmë nga bishtat dhe farat edhe i presim fije – fije ose në copa të mëdha (sipas dëshirës).
Përziejmë në një tas specat me hudhrën e shtypur, vajin e ullirit, uthullën, kripën dhe koprën.
I lëmë të marinohen për 20 minuta në frigorifer
Tashmë sallata është gati, ju bëftë mirë! Sipas dëshirës mund t'i shtoni sipër edhe djathin mozzarella.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment