Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
1.Si fillim shkrini çokollatën në banjomari.
2.Përzjeni kremin e pistachios me çokollatën e bardhë të shkrirë.
3.Shtoni dhe gjalpin e shkrirë dhe sheqerin dhe përzijini deri sa sheqeri të jetë tretur.
4.Shtoni vezët një nga një duke i përzier mirë dhe në fund hidhni miellin.
5.Përzijini mirë deri sa brumi të jetë i hollë mjaftueshëm për soufle.
6.Përgatisni tasat e posaçëm për soufle duke i lyer fillimisht me pak gjalpë të shkrirë dhe pak miell sipër.
7.Hidhni brumin tek tasat dhe i fusni në furrë në 170 gradë C për 15 minuta.
Receta nga Arbana Osmani
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento