E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
1.Si fillim shkrini çokollatën në banjomari.
2.Përzjeni kremin e pistachios me çokollatën e bardhë të shkrirë.
3.Shtoni dhe gjalpin e shkrirë dhe sheqerin dhe përzijini deri sa sheqeri të jetë tretur.
4.Shtoni vezët një nga një duke i përzier mirë dhe në fund hidhni miellin.
5.Përzijini mirë deri sa brumi të jetë i hollë mjaftueshëm për soufle.
6.Përgatisni tasat e posaçëm për soufle duke i lyer fillimisht me pak gjalpë të shkrirë dhe pak miell sipër.
7.Hidhni brumin tek tasat dhe i fusni në furrë në 170 gradë C për 15 minuta.
Receta nga Arbana Osmani
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento