Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tigan me pak vaj skuqni qepën dhe më pas shtoni kungujt e prerë në kubikë.
Ndërkohë në një tenxhere me ujë të valuar shtoni karkalecat e qëruar mirë.
Pas 5 minutash shtoni tek tigani orizin dhe trazojeni mirë. Shtoni verën e bardhë. Tani shtoni dy garuzhde nga lëngu që po zieni karkalecat.
Sapo lëngu të ketë avulluar shtoni edhe dy garuzhde të tjera. Kur orizi të ketë zierë plotësisht, shtoni karkalecat.
Në tre minutat e fundit shtoni majdanozin dhe parmixhanon e grirë imët.
Tani e hiqni nga zjarri dhe shërbejeni rizoton e nxehtë.
Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment