Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lajmë me ujë të bollshëm të gjitha perimet, i qerojmë dhe i presim në formë kubike (përveç domates). Patëllxhanët i presim në rripa-rripa.
I kavardisim me vaj ulliri në një tigan bashkë me qepët e grira imët. I shtrojmë kripë dhe piper sipas dëshirës.
Në një tavë të lyer me pak vaj ulliri shtrojmë perimet (në fillim patëllxhanët) dhe i përhapim mirë. Sipër tyre shtojmë domatet e grira dhe djathin kaçkavall.
E fusim tavën në furrë, në temperaturë 180 gradë për 20 minuta.
Pasi tava të jetë gati mund ta shoqëroni me pak bukë thekre.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment