Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Lajmë me ujë të bollshëm të gjitha perimet, i qerojmë dhe i presim në formë kubike (përveç domates). Patëllxhanët i presim në rripa-rripa.
I kavardisim me vaj ulliri në një tigan bashkë me qepët e grira imët. I shtrojmë kripë dhe piper sipas dëshirës.
Në një tavë të lyer me pak vaj ulliri shtrojmë perimet (në fillim patëllxhanët) dhe i përhapim mirë. Sipër tyre shtojmë domatet e grira dhe djathin kaçkavall.
E fusim tavën në furrë, në temperaturë 180 gradë për 20 minuta.
Pasi tava të jetë gati mund ta shoqëroni me pak bukë thekre.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment