Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Të ngrini pjeshkat është një mënyrë e shkëlqyer për t’i përdorur ato edhe pas verës. Ato mund të përdoren për t’i ngrënë ose edhe për të eksperimentuar në receta të ndryshme. E preferuara ime është t’i ha ato direkt pasi hap kavanozin....
Në një tenxhere me ujë të valuar vendosni pjeshkët për të zierë me gjithë lëkurë. I Lini vetëm 5 minuta.
Pas kësaj, i vendosni direkt në një tas me ujë të ftohtë dhe akull.
Pasi pjeshkët të jenë ftohur disi i qëroni me ndihmën e një thike.
Filloni i prisni pjeshkët në feta-feta dhe i kaloni në kavanozin e sterilizuar.
Bëni një shurup të thjeshtë. Në një tenxhere tjetër shtoni sheqerin, ujin dhe i lini të ziejnë derisa sheqeri të zbutet tërësisht.
Shurupin shtojeni tek pjeshkët. Mbylleni mirë kapakun.
Që të siguroheni që mbyllja është bërë hermetike, në një tenxhere të madhe me ujë të valuar vendosni kavanozin.
E lini për 25 minuta të ziejë.
Pas kësaj e nxirrni kavanozin dhe e ruani në një vend të errët.
Minimumi për 1 javë mund t’i shijoni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment