Nga neps. al14 Qershor, 2021 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
Si të thani në shtëpi qershitë e sezonit: Ideale për çdo rast
Zgjidhni qershitë tuaja të preferuara dhe sigurohuni që ato janë të freskëta dhe me lëkurë të lëmuar e pa njolla.
Lajini me ujë të ftohtë dhe hiqini bishtat.
Më pas ndajini në gjysma dhe hiqni bërthamat.
Pas heqjes së bërthamave, vendosini qershitë mbi një letër kuzhine që të thahen nga uji i tepërt.
Kur ato të jenë tharë, vendosini mbi letrën e pjekjes duke lënë hapësirë nga njëra tjetra.
Nëse do t’i thani në furrë, atëherë temperature duhet të jetë 70 gradë C.
Tharja duhet bërë për 3 orë, ose deri sa pjesa e tulit të qershisë të rrudhoset dhe të humbasin sasinë e ujit.
Më pas uleni temperaturën në 50-60 gradë dhe lërini të thahen për 16 – 24 orë.
Do të kuptoni që qershitë janë tharë në momentin që ato do t’i ngjajnë stafidheve, rrushit të thatë.
Kokrrat e qershive të thata duhet të jenë të forta por lehtësisht të përtypshme.
Provoni të shtrydhni me gishtërinj qershitë e thara.
Prej tyre nuk duhet të dalë lëng, përndryshe tharja nuk është e përfunduar.
Nëse dëshironi t’i thani qershitë në diell, proçedura është pothuajse e njëjtë.
Përfitimet e qershive të thata
-Qershitë janë një burim i mirë bakri, një mineral thelbësor që ndihmon në prodhimin e kolagjenit që i mban indet të forta.
-Qershitë e thata shumëfishojnë dozat e vitaminës C të nevojshme për organizmin.
-Një çerek filxhani me qershi të thata përmban 1,132 njësi (njësi matëse) të vitaminës A e cila mbështet zhvillimin e qelizave të reja, përmirëson shërimin dhe funksionin imunitar.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment