Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kjo pije tradicionale dhe shumë e dashur nga të gjithë ne, shënon kulmin e shitjeve gjatë verës. Megjithatë ajo mund të përgatitet në çdo kohë, nga duart tona për ta shijuar sa herë që na vete mendja.
Në një tenxhere me ujë shtoni miellin dhe e lini për disa orë të zbutet.
Ndizni zjarrin dhe e përzieni herë pas here masën. Kur mielli të jetë zbutur e hiqni nga zjarri dhe e lini të ftohet.
Në një tas të vogël tresni majanë e bukës me një gotë ujë të vakët. Ia shtoni sipër ujit me miell.
E përzieni sërish dhe e lini gjatë gjithë natës në një vend të freskët.
Një ditë më pas e kulloni lëngun me një sitë.
I shtoni sheqerin, e përzieni mirë me lugë druri derisa të tretet plotësisht dhe e ruani bozën në frigorifer.
Shërbejeni të ftohtë nëpër gota. Shijojeni maksimumi brenda tri ditëve,pasi në të kundërt boza thartohet.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment