Si të pastrojmë tenxheret pa i gërvishtur pasi ka ngjitur ushqimi në to!
Një nga punët më të vështira në kuzhinë për të gjitha amvisat është larja e enëve, sidomos pasi ushqimi ka ngjitur në tigan apo tenxhere.
Ajo që duhet bërë pas kësaj është ta fërkoni tenxheren me një send të mprehtë, por në të vërtetë thjesht shkatërroni enën duke i prishur veshjen.
Por si ta lani enën pa e prishur?
Gjithçka që duhet të bëni është të vendosni një lugë çaji detergjent të lëngshëm për larjen e enëve, 2-3 lugë sodë buke dhe ujë në enë. Vendoseni në sobë dhe lëreni ujin të vlojë për 8-10 minuta. Përdorni një mjet plastik për të hequr ushqimin e ngjitur dhe të djegur.
Më pas përdorni një leckë të butë pastrimi mikrofibre për të hequr mbetjet. Për pjesën e jashtme të enës përdorni të njëjtën përzierje dhe më pas fërkojeni butësisht me një sfungjer ose leckë mikrofibre.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment