Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lajini mirë të gjitha perimet dhe pritininë kubikë të vegjël.
Hidhini të gjitha , vec domates në një tigan me vaj ulliri dhe skuqini në zjarr të ulët.
Vendosim kapakun dhe i lemë deri sa të zbuten dhe shtojmë domatet, kripën dhe spec djegës.
I lemë në zjarr për 5-10 minuta.
Ndërkohë përgatitim kus kusin.
Vendosim në zjarr të lartë një tigan që nuk ngjit duke shtuar ujin, pak kripë dhe 1 lugë vaj ulliri.
Ne momentin qe uji zjen hiqeni tiganin nga zajrri dhe hidhni brenda kus kusin.
Lereni brenda për rreth 5 minuta, deri sat ë ketë thithur komplet ujin dhe të jetë zbutur.
Vendoseni sërish tiganin në zjarr, shtoni një lugë vaj ulliri dhe përzijeni kus kusin gjithë kohës deri sa kokrrat të ndahen nga njëra tjetra.
Pasi të jetë bërë e sherbejmë kus kusin me perime duke hedhur kus kus në mes të pjatës dhe siper disa lugë nga salca me perime.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment