Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Lajini mirë të gjitha perimet dhe pritininë kubikë të vegjël.
Hidhini të gjitha , vec domates në një tigan me vaj ulliri dhe skuqini në zjarr të ulët.
Vendosim kapakun dhe i lemë deri sa të zbuten dhe shtojmë domatet, kripën dhe spec djegës.
I lemë në zjarr për 5-10 minuta.
Ndërkohë përgatitim kus kusin.
Vendosim në zjarr të lartë një tigan që nuk ngjit duke shtuar ujin, pak kripë dhe 1 lugë vaj ulliri.
Ne momentin qe uji zjen hiqeni tiganin nga zajrri dhe hidhni brenda kus kusin.
Lereni brenda për rreth 5 minuta, deri sat ë ketë thithur komplet ujin dhe të jetë zbutur.
Vendoseni sërish tiganin në zjarr, shtoni një lugë vaj ulliri dhe përzijeni kus kusin gjithë kohës deri sa kokrrat të ndahen nga njëra tjetra.
Pasi të jetë bërë e sherbejmë kus kusin me perime duke hedhur kus kus në mes të pjatës dhe siper disa lugë nga salca me perime.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment