Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Parangrohni furrën në 220 celsius.
Filloni duke kombinuar në një enë miellin, sheqerin kaf, granolën, kanellën, bajamet dhe gjalpin e shkrirë.
E përzieni masën mirë me një lugë druri dhe pastaj me dorë.
Në një enë tjetër përgatisni mbushjen duke kombinuar manaferrat, miellin e misrit, vaniljen, 2 lugë gjelle sheqer kaf.
Merrni 4 gota dhe në fillim shtroni masën e parë. Pasi e keni spatuluar mirë shtroni masën e dytë.
I fusni në furrë për 35 minuta. Sipërfaqja duket të ketë marë një ngjyrë të artë. Shërbejeni menjëherë duke e shoqëruar edhe me akullore me vanilje.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment