Si të bëni vetë pastashu, ëmbëlsirën më të shitur në pastiçeritë shqiptare
Si të bëni vetë pastashu, ëmbëlsirën më të shitur në pastiçeritë shqiptare
Persona: 10
Koha e përgatitjes: 20 minuta–Koha e gatimit: 20 minuta
Neps.al ju sugjeron më poshtë recetën e përgatitjes së këtyre ëmbëlsirave fantastike në shtëpi...
Ingredientët
¾ gotë uji miell
3 kokrra vezë
2 lugë gjelle gjalpë
½ lugë gjelle sheqer
pak kripë
Për kremin e pastiçerisë: ¾ e gotës së ujit qumësht
1 filxhan kafeje miell
1 kokërr vezë
1 filxhan kafeje sheqer
Për çokollatën: 1 pako me çokollatë
Udhëzimet
1
Në një tenxhere hidhet qumësht ose ujë, kripë, gjalpë e sheqer, përzihen të gjitha dhe masa ngrohet derisa merr valë.
2
Në këtë masë hidhet mielli i situr, mbahet në zjarr të dobët dhe me një lugë druri përziehet shpejt, derisa të krijohet një masë e njëllojtë pa kokrra, e cila shkëputet lehtë nga tenxherja dhe luga.
3
Masa hiqet nga zjarri, ftohet deri në 60-70 gradë, hidhen vezët një e nga një me ndërpreje duke i përzier, derisa të krijohet një masë homogjene.
4
Brumi duhet të bëhet i trashë dhe pak elastik.
5
Brumi i përgatitur hidhet me anën e një qese pasticȩrie në një tepsi të thatë në formë gjatoshe 6-7 cm dhe piqet në furrë të nxehtë në temperaturë 230-240 gradë për 12-15 minuta.
6
Pasi ftohet, me thikë sharrë, priten kapakët dhe mbushen me krem pastiçerie. Sipërfaqja spërkatet me çokollatë të shkrirë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment