Si të bëni vetë pastashu, ëmbëlsirën më të shitur në pastiçeritë shqiptare
Si të bëni vetë pastashu, ëmbëlsirën më të shitur në pastiçeritë shqiptare
Persona: 10
Koha e përgatitjes: 20 minuta–Koha e gatimit: 20 minuta
Neps.al ju sugjeron më poshtë recetën e përgatitjes së këtyre ëmbëlsirave fantastike në shtëpi...
Ingredientët
¾ gotë uji miell
3 kokrra vezë
2 lugë gjelle gjalpë
½ lugë gjelle sheqer
pak kripë
Për kremin e pastiçerisë: ¾ e gotës së ujit qumësht
1 filxhan kafeje miell
1 kokërr vezë
1 filxhan kafeje sheqer
Për çokollatën: 1 pako me çokollatë
Udhëzimet
1
Në një tenxhere hidhet qumësht ose ujë, kripë, gjalpë e sheqer, përzihen të gjitha dhe masa ngrohet derisa merr valë.
2
Në këtë masë hidhet mielli i situr, mbahet në zjarr të dobët dhe me një lugë druri përziehet shpejt, derisa të krijohet një masë e njëllojtë pa kokrra, e cila shkëputet lehtë nga tenxherja dhe luga.
3
Masa hiqet nga zjarri, ftohet deri në 60-70 gradë, hidhen vezët një e nga një me ndërpreje duke i përzier, derisa të krijohet një masë homogjene.
4
Brumi duhet të bëhet i trashë dhe pak elastik.
5
Brumi i përgatitur hidhet me anën e një qese pasticȩrie në një tepsi të thatë në formë gjatoshe 6-7 cm dhe piqet në furrë të nxehtë në temperaturë 230-240 gradë për 12-15 minuta.
6
Pasi ftohet, me thikë sharrë, priten kapakët dhe mbushen me krem pastiçerie. Sipërfaqja spërkatet me çokollatë të shkrirë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment