Si të bëjmë një kek të shijshëm libanez me shafran

Si të bëjmë një kek të shijshëm libanez me shafran

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Kek sfungjer, shumë i thjeshtë për t’u realizuar nga çdo amvisë në kushte shtëpie. Kjo ëmbëlsirë është shumë e famshme dhe vjen me një shije unike.

Ingredientët

  • 3 filxhan miell
  • 3 filxhan miell semolina
  • 2 filxhanë e gjysmë me sheqer
  • 2 filxhan e gjysmë me qumësht të ngrohtë
  • 3 lugë gjelle me shafran pluhur
  • 1/2 lugë gjelle pluhur pjekës
  • 1 ¼ filxhan me gjalpë të shkrirë
  • ¼ filxhan me pastë tahini
  • ¼ filxhan me stika pishe
  • ¼ filxhan me ujë

Udhëzimet

1

Në një tas të madh bashkoni të gjithë përbërësit e thatë së bashku. I përzieni mirë dhe më pas shtoni përbërësit e lëngshëm. I përzieni mirë me një rrahës dore ose elektrik, derisa të përfitoni një masë kremoze.

2

Nëse brumi është shumë i trashë, mund të shtoni 1/4 gotë ujë.

3

Merrni një tavë dhe bazën e lyeni me salcë tahini.

4

Sipër shtroni mbushjen dhe e përhapni mirë.

5

Në fund i shtoni sipër farat e pishës dhe e lini ashtu për 10 minuta.

6

Më pas e fusni kekun në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.

7

Hiqeni nga furra dhe e lini të ftohet në temperaturën e dhomës, para se ta prisni.

8

Shërbejeni me kafe ose çaj dhe shijojeni!

Lini një koment