Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kek sfungjer, shumë i thjeshtë për t’u realizuar nga çdo amvisë në kushte shtëpie. Kjo ëmbëlsirë është shumë e famshme dhe vjen me një shije unike.
Në një tas të madh bashkoni të gjithë përbërësit e thatë së bashku. I përzieni mirë dhe më pas shtoni përbërësit e lëngshëm. I përzieni mirë me një rrahës dore ose elektrik, derisa të përfitoni një masë kremoze.
Nëse brumi është shumë i trashë, mund të shtoni 1/4 gotë ujë.
Merrni një tavë dhe bazën e lyeni me salcë tahini.
Sipër shtroni mbushjen dhe e përhapni mirë.
Në fund i shtoni sipër farat e pishës dhe e lini ashtu për 10 minuta.
Më pas e fusni kekun në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.
Hiqeni nga furra dhe e lini të ftohet në temperaturën e dhomës, para se ta prisni.
Shërbejeni me kafe ose çaj dhe shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment