Sugjerojmë:

Si të bëjmë një çaj të ftohtë pjeshke në shtëpi. Pa konservant, pa ngjyrues, pa sheqer!

Si të bëjmë një çaj të ftohtë pjeshke në shtëpi. Pa konservant, pa ngjyrues, pa sheqer!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Ingredientët

  • 4 pjeshka
  • 2 litra ujë
  • 6 bustina çaj jeshil
  • Pak sodë buke
  • 2 lugë gjelle mjaltë

Udhëzimet

1

Ziejmë pjeshkët e prera në copa të vogla me 1 litër ujë për 10 minuta.

2

Shtojmë mjaltin.

3

I lëmë 30 minuta pastaj kullojmë shurupin duke shtypur mirë copat e pjeshkes në një sitë.

4

Përgatisim çajin me 1 litër ujë dhe bustinat. Bashkojmë çajin dhe shurupin në një kanë.

5

Shtojmë dhe sodën. E provojmë për ëmbëlsi dhe nëse duam shtojmë akoma mjaltë.

6

Pasi të ftohet e shërbejmë me akull dhe copa pjeshke. Ju bëftë mirë!

Lini një koment