Si ta pastrosh shkëlqyeshëm grirësen e djathit me këtë truk të thjeshtë

Të gjitha amsivat e kanë një grirëse të tillë dore. Ajo na shërben për të grimcuar ushqime të ndryshme, si për shembull djathin, karotën, qepën, patatet etj. Deri këtu gjithçka shumë mirë, pasi kush do të kishte durimin t’i priste këto perime me dorë?

Ama, si t’ia bëjmë kur vjen puna për ta pastruar? Si mund t’i largojmë ato copëzat e vogla të ushqimeve që mbeten në rende? Si ta largojmë aromën e ushqimeve?

Neps.al ju tregon një truk shumë të thjeshtë.

  • Mjafton të merrni një limon dhe ta ndani përgjysmë.
  • Fërkojeni gjysmën e limonit mbi rende  dhe kështu veproni edhe me gjysmën tjetër të limonit. Në fund e shpëlani me ujë të ngrohtë.
  • Lëngu i limonit do largojë papastërtitë, ushqimet e mbetura si dhe do e bëjë renden e dorës të shkëlqejë nga pastërtia./neps.al 

Lini një koment