Në ditët e sotme është bërë gjithnjë e më shumë e vështirë për të dalluar ushqimet e freskëta dhe që i’a vlen vërtet t’i blini.
Një prej tyre është edhe rasti i karkalecave. Ato kanë një çmim relativisht të lartë për kilogramë, prandaj është e rëndësishme të dini se çfarë po blini realisht.
Si t’i dalloni karkalecat e freskët?
Nëse dëshironi të blini karkaleca të freskët, zgjidhni ato që i kanë kokat. Karkalecat zakonisht ngrihen dhe transportohen pa koka sepse kokat e karkalecave përmbajnë shumë yndyrna të cilat mund të prishin cilësinë e karkalecave kur ruhen për një kohë të gjatë.
Karakteristika të tjera të karkalecit të mirë, përfshijnë erën e freskët të tij, sytë dhe këmbët e forta./neps.al
1. Karrota 🥕Përmban beta-karoten, një antioksidant që transformohet në vitaminë A dhe stimulon prodhimin e melaninës. Plus, mbron lëkurën nga dëmet e diellit. 2. Kajsitë, pjepri dhe mangoja 🧡Edhe këto janë të pasura me beta-karoten dhe ndihmojnë për një...
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Lini një koment