Shurup mjedrash, i freskët dhe pa sheqer të shtuar

Shurup mjedrash, i freskët dhe pa sheqer të shtuar

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 5 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Shurupi i mjedrave është shumë i thjeshtë për t'u përgatitur. Gjen një përdorim të gjerë tek ëmbëlsirat tuaja të preferuara ose mund ta përdorni për limonadat e freskëta të shtëpisë.

Ingredientët

  • 480 gram sheqer
  • 375 ml ujë
  • 100 gram sheqer kaf

Udhëzimet

1

Shpëlajini mirë mjedrat me ujë.

2

I kaloni në një tenxhere dhe i shtoni ujë.

3

I lini të ziejnë për 20 minuta ne nxehtësi mesatare.

4

Për të hequr farat e mjedrës përdorni 1 sitë.

5

Ndërkohë i lini të ziejnë edhe për 10 minuta të tjera.

6

Sapo masa të jetë trashur e hiqni nga zjarri.

7

Lëreni të ftohet plotësisht para se ta kaloni në një kavanoz qelqi të sterilizuar.

8

Ruajeni në frigorifer dhe përdoreni sa herë të keni nevojë për limondadat tuaja, për petulla, akullore, cheesecake etj.

Lini një koment