Shishqebap të shijshëm pule me kunguj dhe limon

Shishqebap të shijshëm pule me kunguj dhe limon

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Ingredientët

  • ½ filxhan me vaj ulliri
  • ¼ filxhan me lëng limoni
  • lëkura e 1 limoni
  • 3 thelpi hudhër
  • 1 degë rozmarinë e copëtuar
  • Kripë, piper i zi
  • 3-4 fileto ose gjoks pule
  • 2 kunguj të prera në feta-feta
  • 1 qepë e kuqe e prerë në kubik

Udhëzimet

1

Në një tas bashkoni vajin e ullirit, lëngun e limonit, lëkurën e tij, hudhrën, rozmarinën, kripën dhe piperin.

2

Marinoni me të mishin e pulës dhe i ruani në frigorifer në një qese të mbyllur hermetikisht për 1-2 orë.

3

Merrni shkopinjtë e filloni fusni me radhë kungujt, qepën, mishin e pulës.

4

I piqni në zgarë për 5 minuta nga secila anë.

5

Nëse ka nevojë mund t’i shtoni më tepër kripë ose piper.

6

Shijojini!

Lini një koment