E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Ngroheni tiganin mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni një lugë vaj ulliri në tigan.
Përhapni gjalpin mbi bukë duke e shpërndarë në mënyrë të barabartë midis dy fetave.
Vendoseni bukën me anën e gjalpit poshtë në tigan. Lëreni të gatuhet për një minutë ose dy.
Rrokullisni bukën, piqeni sipër dhe shtoni fetat e djathit sipër bukës nga ana e skuqur.
Uleni nxehtësinë dhe shtoni me kujdes 1-2 kube akulli në tigan.
Menjëherë mbuloni tiganin me një kapak në mënyrë që nxehtësia e bllokuar dhe avulli të shkrijnë djathin.
Mbi nxehtësinë e lartë dhe djathin e shkrirë, shtoni sipër djathit borzilokun e freskët.
Shtoni edhe një spërkatje të vogël erëzash dhe më pas mbuloni anën e mpiksur të djathit poshtë me fetën tjetër të bukës që keni lënë mënjanë.
Hidhni një lugë gjelle vaj ulliri sipër sanduiçit duke njomur bukën.
Pastaj rrokullisni san dhe lëreni të skuqet për 1-2 minuta.
Spërkateni sërish me pak erëza dhe sanduiçi do të jetë gati të shërbehet.
Shërbejeni të ngrohtë!
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento