Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Ngroheni tiganin mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni një lugë vaj ulliri në tigan.
Përhapni gjalpin mbi bukë duke e shpërndarë në mënyrë të barabartë midis dy fetave.
Vendoseni bukën me anën e gjalpit poshtë në tigan. Lëreni të gatuhet për një minutë ose dy.
Rrokullisni bukën, piqeni sipër dhe shtoni fetat e djathit sipër bukës nga ana e skuqur.
Uleni nxehtësinë dhe shtoni me kujdes 1-2 kube akulli në tigan.
Menjëherë mbuloni tiganin me një kapak në mënyrë që nxehtësia e bllokuar dhe avulli të shkrijnë djathin.
Mbi nxehtësinë e lartë dhe djathin e shkrirë, shtoni sipër djathit borzilokun e freskët.
Shtoni edhe një spërkatje të vogël erëzash dhe më pas mbuloni anën e mpiksur të djathit poshtë me fetën tjetër të bukës që keni lënë mënjanë.
Hidhni një lugë gjelle vaj ulliri sipër sanduiçit duke njomur bukën.
Pastaj rrokullisni san dhe lëreni të skuqet për 1-2 minuta.
Spërkateni sërish me pak erëza dhe sanduiçi do të jetë gati të shërbehet.
Shërbejeni të ngrohtë!
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento