Sallatë me rrepa të pjekura dhe djathë blu

Ingredientët

  • Gjysëm kg rrepa
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 6 degë trumzë
  • 2 gjethe dafinë
  • 35 gr rukola
  • Për salcën
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gr djathë blu, i copëtuar
  • Qepë jeshile për garniture

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 160 ° C.

2

Në një tigan me pak vaj hidhni rrepkat me trumzë dhe gjethe dafine.

3

Piqini për rreth 15 minuta.

4

Ndërkohë, bëni salcën. Ngrohni kremin fraîche në një tigan dhe shtoni djathin blu derisa të kombinohen, pastaj shtoni qepën.

5

Në enën ku doni të sherbeni sallatën dekorojeni me gjethet e rukoles dhe sipër hidhni rrepat e pjekura.

6

Sipër hidhni salcën e djathit blu dhe sherbejeni!

Lini një koment