Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Hidhni orizin në një tigan të thatë mbi nxehtësi mesatare për 5-6 minuta ose derisa kokrrat të kthehen në një kafe të artë.
Bluajini kokrrizat në një enë me lugë të fortë.
Ngrohni një tigan mbi nxehtësi të lartë dhe lyeni me pak vaj mishin e qengjit.
Marinojeni mirë pastaj skuqeni për 3-4 minuta nga secila anë.
Hiqeni nga tigan, mbulojeni me folje dhelëreni të pushojë për 5 minuta.
Kombinoni përbërësit e salcës me gjysmën e orizit të grirë.
Derdhni gjysmën saj mbi kopër dhe farat e shegës, më pas shtoni pjesën më të madhe të qepëve të pranverës dhe gjysmën e nenexhikut të grira.
Hidhini së bashku dhe rregullojini në pjatën ku doni t’i shërbeni.
Hidhni mishin në pjatë dhe sipër derdhni salcën e mbetur.
Për ta shërbyer, shpërndani mbi orizin e mbetur, qepët e pranverës dhe nenexhikun dhe farat shtesë të shegës, nëse dëshironi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment