Sallatë me mish qengji, qepë të njoma dhe oriz

Ingredientët

  • 1 lugë oriz me kokërr gjatë
  • Vaj perimesh per tiganisje
  • 300 gr biftekë qengji
  • Kopër
  • 100 gr kokrra shege
  • Qepë të njoma
  • Nenexhik
  • Për salcën:
  • 1 lugë petale trëndafili të tymosura
  • 1 lime
  • 2 lugë mjaltë
  • 2 lugë salcë soje

Udhëzimet

1

Hidhni orizin në një tigan të thatë mbi nxehtësi mesatare për 5-6 minuta ose derisa kokrrat të kthehen në një kafe të artë.

2

Bluajini kokrrizat në një enë me lugë të fortë.

3

Ngrohni një tigan mbi nxehtësi të lartë dhe lyeni me pak vaj mishin e qengjit.

4

Marinojeni mirë pastaj skuqeni për 3-4 minuta nga secila anë.

5

Hiqeni nga tigan, mbulojeni me folje dhelëreni të pushojë për 5 minuta.

6

Kombinoni përbërësit e salcës me gjysmën e orizit të grirë.

7

Derdhni gjysmën saj mbi kopër dhe farat e shegës, më pas shtoni pjesën më të madhe të qepëve të pranverës dhe gjysmën e nenexhikut të grira.

8

Hidhini së bashku dhe rregullojini në pjatën ku doni t’i shërbeni.

9

Hidhni mishin në pjatë dhe sipër derdhni salcën e mbetur.

10

Për ta shërbyer, shpërndani mbi orizin e mbetur, qepët e pranverës dhe nenexhikun dhe farat shtesë të shegës, nëse dëshironi.

Lini një koment