Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Recetë plot shije, ngjyra e vlera ushqimore për ju dhe familjen tuaj!
Në një tas të vogël bashkoni të gjithë përbërësit për salcën dhe i përzieni mirë. I lini mënjanë.
Ndërkohë në një tenxhere me ujë vendosni për të zierë pastat. I kulloni dhe i lini mënjanë.
Mishin e pulës e prisni në shirita jo shumë të hollë. I marinoni me kripë, piper, pak vaj ulliri, trumzë, rigon dhe hudhra.
I vendosni për t’i skuqur në një tigan për 6-8 minuta.
Tani merrni një tas të madh. Shtoni në të makaronat, shiritat e mishit të pulës, specin, qepën, domatet e prera përgjysmë.
Sipër i shtoni salcën marinuese, pak kripë dhe piper nëse është e nevojshme.
I përzieni të gjitha bashkë dhe shijojeni së bashku me djathin parmigiano sipër!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment