Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Presim patëllxhanët përgjysëm dhe i spërkasim me kripë. I lëmë për një orë në një kulluese, me qëllim që t’u ikë hidhësira.
Më pas i shpëlajmë nga kripa.
I vendosim për t’i pjekur në një tavë, në furrën e nxehur në 220 gradë, për 30 – 40 minuta.
I zhveshim nga tuli me anë të një luge çaji dhe tulin e shtypim në përzierësin elektrik bashkë më hudhrat, piperin, uthullën dhe lëngun e limonit.
I shtypim (ose përziejmë) derisa të krijohet një lloj salce e njëtrajtshme.
Spërkasim me vajin e ullirit dhe majdanozin dhe salca është gati. Shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment