1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit.
2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes.
3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime.
4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse dëshironi.
5. Përziejeni lehtë që të mos prisni shalqirin dhe shërbejeni menjëherë të ftohtë.
🧊 Kjo recetë është perfekte për ditët e nxehta dhe kombinon ëmbëlsinë e shalqirit me kripësinë e djathit, duke dhënë një kontrast fantastik në shije.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento