Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pastroni midhjet dhe guackat.
Më pas shtoni verën e bardhë, 3-4 gjethe majdanoz dhe hudhren.
Mbuloni enën dhe ziejini midhjet me zjarr të lartë për rreth 5 minuta, deri sa midhjet të hapen, kulloni lëngun dhe lereni menjanë.
Prisni në shirita të hollë lëkurën e limonit pasi ta keni larë dhe shtrydhni lëngun.
Vini në një enë qepën dhe skuqeni me flakë të ulët me 4 lugë vaj.
Shtoni orizin dhe përzieni për 2-3 minuta.
Shtoni lëngun e gjysmës së limonit dhe vazhdoni gatimin duke i shtuar herë pas here lëngun vegjetal dhe duke e përzier. Grini hollë pjesën tjetër të majdanozit.
Rreth dy minuta para se të fikni furrën bashkoni midhjet, lëkurën e limonit dhe pak gjalpë.
Përziejini, fikni zjarrin dhe mbulojeni me kapak enën, lëreni në qetësi për 2-3 minuta, aromatizojeni me piper dhe majdanoz.
Mund ta sherbeni direkt.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment