Rizoto me hot dog, bizele dhe vaj susami

Ingredientët

  • 1 lugë çaji gjalpë
  • 1/2 qepë e copëtuar imët
  • 3 karrota të mesme, të qëruara dhe të dyshuara
  • 2 hot dog
  • 1 karafil hudhër, e grirë
  • 1 lugë vaj susami
  • 2 1/2 filxhan oriz të bardhë
  • 2 vezë, të rrahura lehtë
  • 2/3 filchan bizele te ngrira
  • 2 lugë çaji salcë soje
  • 1 qepë të njomë

Udhëzimet

1

Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, shkrini gjalpin.

2

Shtoni qepët, karrotat dhe hot dog-ët dhe gatuajini deri sa qepë të bëhen të tejdukshme 3-5 minuta.

3

Shtoni hudhrën dhe gatuajeni rreth 1 minutë.

4

Shtoni vajin e susamit në tigan dhe lereni të nxehet 1 minutë pastaj shtoni orizin dhe gatuajeni për 3 minuta.

5

Shtoni orizin në një anë të tiganit dhe shtoni vezët.

6

Pastaj shtoni bizelet dhe salcën e sojes dhe përzijini për të kombinuar.

7

Sherbejeni me qepët jeshile sipër.

Lini një koment