Receta e ditës: Lazanja në formë zemre për të dashuruarit!
Lazanja në formë zemre
Persona: 2
Koha e përgatitjes: 20 minuta–Koha e gatimit: 40 minuta
Ingredientët
2 qepë të grira imët
2 thelpi hudhra
Pak rigon
200 gram mish të grirë
kripë dhe piper të zi
5 lugë gjelle salcë domatesh
2 gota ujë
150 gram rikota
150 gram mozarela
2 vezë
100 gram djathë parmexhano
pak majdanoz
Udhëzimet
1
Grini imët qepën dhe e skuqni me pak vaj. Shtoni hudhrat dhe rigonin.
2
Pasi qepa të jetë vyshkur shtoni mishin e grirë, kripën dhe piperin. E lini masën në zjarr derisa të trashet.
3
E trazoni mirë dhe më pas shtoni salcën e domateve. Shtoni edhe ujin.
4
Ndërkohë në një enë tjetër përzieni rikotën, mozarelën, vezën dhe djathin parmixhano. Shtoni pak majdanoz, kripë dhe piper.
5
Do të merrni një enë në formë zemre. Vendosni një shtresë petësh lazanja të gatshme. Vendosni një shtresë nga masa me mish dhe një shtresë tjetër nga masa me djathë që përgatitëm.
6
Vendosni një shtresë tjetër petësh. Përsëriteni dy herë mbushjen.
7
Në fund mblidhni cepat e petëve. E fusni në furrë për t’u pjekur në temperaturë 180 gradë celsius për 40 minuta. Ju bëftë mirë dhe mos harroni të dhuroni shumë dashuri!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment