Receta e ditës: Lazanja në formë zemre për të dashuruarit!
Lazanja në formë zemre
Persona: 2
Koha e përgatitjes: 20 minuta–Koha e gatimit: 40 minuta
Ingredientët
2 qepë të grira imët
2 thelpi hudhra
Pak rigon
200 gram mish të grirë
kripë dhe piper të zi
5 lugë gjelle salcë domatesh
2 gota ujë
150 gram rikota
150 gram mozarela
2 vezë
100 gram djathë parmexhano
pak majdanoz
Udhëzimet
1
Grini imët qepën dhe e skuqni me pak vaj. Shtoni hudhrat dhe rigonin.
2
Pasi qepa të jetë vyshkur shtoni mishin e grirë, kripën dhe piperin. E lini masën në zjarr derisa të trashet.
3
E trazoni mirë dhe më pas shtoni salcën e domateve. Shtoni edhe ujin.
4
Ndërkohë në një enë tjetër përzieni rikotën, mozarelën, vezën dhe djathin parmixhano. Shtoni pak majdanoz, kripë dhe piper.
5
Do të merrni një enë në formë zemre. Vendosni një shtresë petësh lazanja të gatshme. Vendosni një shtresë nga masa me mish dhe një shtresë tjetër nga masa me djathë që përgatitëm.
6
Vendosni një shtresë tjetër petësh. Përsëriteni dy herë mbushjen.
7
Në fund mblidhni cepat e petëve. E fusni në furrë për t’u pjekur në temperaturë 180 gradë celsius për 40 minuta. Ju bëftë mirë dhe mos harroni të dhuroni shumë dashuri!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment