Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Dajana, na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një supë me bazë mishin dhe orizin, një nga gatimet e preferuar të shqiptarëve, megjithatë Dajana ke preferuar të shtojë edhe disa përbërës të tjerë duke i shtuar edhe një shije më fantastike supës me mish, oriz dhe perime.
Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
1/2 filxhan me proshutë
1 kuti me mish të grirë
1 karafil hudhër
1 qepë e kuqe
1/2 filxhan karrota
Kripë
Piper i zi
1 spec i verdhë
1/4 filxhan verë e bardhë
3 filxhanë supë pule
1 filxhan oriz i gatuar
1 filxhan majdanoz
Përgatitja:
1.Në një tenxhere të madhe ku keni vendosur vajin të nxehet hidhni proshutën dhe lereni të skuqet.
2.Pasi të jetë gatuar transferojeni proshutë në një pjatë.
3.Mbi vajin e proshtës hidhni mishin e grirë dhe rrisni nxehtësinë e furrës.
4.Lereni të gatuhet për rreth 3 minuta.
5.Shtoni hudhër, qepë të kuqe, karrota, kripë dhe piper të zi.
6.Pasi të gatuhen për 1 minutë shtoni specin e verdhë dhe verën e bardhë.
7.Lerini të ziejnë për 5 minuta dhe pastaj shtoni orizin e gatuar më herët dhe majdanozin.
8.Hidheni në pjata dhe shërbejeni me proshutën e skuqur më parë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment