Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Dajana, na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një supë me bazë mishin dhe orizin, një nga gatimet e preferuar të shqiptarëve, megjithatë Dajana ke preferuar të shtojë edhe disa përbërës të tjerë duke i shtuar edhe një shije më fantastike supës me mish, oriz dhe perime.
Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
1/2 filxhan me proshutë
1 kuti me mish të grirë
1 karafil hudhër
1 qepë e kuqe
1/2 filxhan karrota
Kripë
Piper i zi
1 spec i verdhë
1/4 filxhan verë e bardhë
3 filxhanë supë pule
1 filxhan oriz i gatuar
1 filxhan majdanoz
Përgatitja:
1.Në një tenxhere të madhe ku keni vendosur vajin të nxehet hidhni proshutën dhe lereni të skuqet.
2.Pasi të jetë gatuar transferojeni proshutë në një pjatë.
3.Mbi vajin e proshtës hidhni mishin e grirë dhe rrisni nxehtësinë e furrës.
4.Lereni të gatuhet për rreth 3 minuta.
5.Shtoni hudhër, qepë të kuqe, karrota, kripë dhe piper të zi.
6.Pasi të gatuhen për 1 minutë shtoni specin e verdhë dhe verën e bardhë.
7.Lerini të ziejnë për 5 minuta dhe pastaj shtoni orizin e gatuar më herët dhe majdanozin.
8.Hidheni në pjata dhe shërbejeni me proshutën e skuqur më parë.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment