Ravioli me suxhuk italian dhe krem djathi

Ingredientët

  • 1 qepë
  • 4 thelpinj hudhër
  • 3 copa suxhuk italian
  • ½ lugë mjaltë
  • ¼ lugë çaji spec i kuq
  • 8 karrota
  • ¼ filxhan me thërrime buke
  • 9 copa ravioli
  • 4 domate qershi
  • 2 lugë çaji uthull
  • 3 copa krem djathi
  • ¼ kuti majdanoz

Udhëzimet

1

Lani dhe thani të gjitha produktet.

2

Rregulloni raftin në pozicionin e sipërm dhe ngrohni paraprakisht furrën në 450 gradë.

3

Vini një tenxhere të mesme me ujë të kripur të valojë.

4

Vendosni një fletë pjekjeje me fletë alumini.

5

Qeroni dhe ndani qepët bashkë me hudhrat.

6

Prisni suxhukun në kube dhe përzijeni me qepët dhe hudhrat.

7

Në një tas të vogël, hidhni së bashku mjaltë, 2 vaj lugë vaj ulliri, ¼ lugë çaji spec të kuq dhe kripë.

8

Prisni karrotat për së gjati dhe vendosini në fletën e pjekjes pasi t'i keni përzier në mjaltë dhe lerini të piqen për 15-20 minuta.

9

Ndërsa karrotat piqen shkrini 1 lugë çaji gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.

10

Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini të gatuhen duke i nxitur herë pas here, 3-5 minuta.

11

Shtoni kripë dhe piper.

12

Hiqini nga tigani dhe transferojini në një pllakë të vogël.

13

Pasi vlon uji, shtoni ravioli në tenxhere.

14

Gatuajini deri sa të zbuten, 2-3 minuta.

15

Rezervoni ¾ filxhan ujë nga raviolit dhe shtoni suxhukun ​mbi ngrohje të mesme tek thërrimet e bukës, duke e lënë për 5 minuta.

16

Shto domate, qepën dhe hudhrën në tiganin me suxhuk.

17

Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, rreth 3 minuta.

18

Hidhni në 2 lugë çaji uthull dhe gatuajeni 1 minutë.

19

Shto krem djathi ​​dhe ½ filxhan ujë nga raviolit.

20

Shtoni kripë dhe piper.

21

Përzieni butësisht ravioli dhe gjysmën e majdanozit në tigan me suxhuk ​​dhe salcë.

22

Ndani raviolit me njëra -tjetrën dhe hidhni thërimet e bukës sipër.

23

Sherbejeni me karrota dhe majdanoz për dekor.

Lini një koment