Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Mishin e pulës futeni në një tenxhere të ziejë në ujë me kripë për 15-20 minuta.
Më pas kullojeni dhe vendosini në një tavë me pak gjalpë, hidhini pak kripë sipër dhe futeni në furrë të piqen në 180°C.
Ndërkohë në një tigan hidhni pançetën, kur të jetë skuqur mjaftueshëm shtoni qepën e grirë imët dhe hudhrën e prerë në feta.
Shtoni kripë dhe piper të zi dhe skuqeni derisa qepa të jetë zbutur paksa.
Bashkoni dhe kërpudhat e prera në feta dhe 2 lugë vaj ulliri dhe vijoni kaurdisni kërpudhat.
Sapo kërpudhat të marrin faqe shtoni dhe panën.
Shtoni te pula salcën me kërpudha dhe një gotë lëng nga lëngu i zierjes së pulës.
Sipër shtoni dhe disa degë trumze.
Rrisni temperaturën e sobës në 220°C dhe piqeni tavën akoma për 10-15 minuta të tjera.
Shoqërojeni me disa perime të pjekura në furrë ose zgarë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment