Pulë e pjekur në furrë me pana dhe kërpudha

Ingredientët

  • Një pulë të prerë në copa
  • 300 gr kërpudha
  • 250 ml pana
  • Gjysëm qepe
  • 1 pako pancetë në kubikë
  • Lëng pule
  • Kripë
  • Piper të zi
  • Vaj ulliri
  • Trumzë
  • 2 thelpinj hudhra

Udhëzimet

1

Mishin e pulës futeni në një tenxhere të ziejë në ujë me kripë për 15-20 minuta.

2

Më pas kullojeni dhe vendosini në një tavë me pak gjalpë, hidhini pak kripë sipër dhe futeni në furrë të piqen në 180°C.

3

Ndërkohë në një tigan hidhni pançetën, kur të jetë skuqur mjaftueshëm shtoni qepën e grirë imët dhe hudhrën e prerë në feta.

4

Shtoni kripë dhe piper të zi dhe skuqeni derisa qepa të jetë zbutur paksa.

5

Bashkoni dhe kërpudhat e prera në feta dhe 2 lugë vaj ulliri dhe vijoni kaurdisni kërpudhat.

6

Sapo kërpudhat të marrin faqe shtoni dhe panën.

7

Shtoni te pula salcën me kërpudha dhe një gotë lëng nga lëngu i zierjes së pulës.

8

Sipër shtoni dhe disa degë trumze.

9

Rrisni temperaturën e sobës në 220°C dhe piqeni tavën akoma për 10-15 minuta të tjera.

10

Shoqërojeni me disa perime të pjekura në furrë ose zgarë.

Lini një koment