Puding me banane, ëmbëlsira ekzotike e ditës

Puding me banane, ëmbëlsira ekzotike e ditës

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ky puding ndryshon nga ato që jemi mësuar të hamë zakonisht, pasi piqet në furrë. Detajet i gjeni tek receta!

Ingredientët

  • Për bananet:
  • 100 gr gjalpë
  • 100 gr sheqer kaf
  • 2 banane
  • Për brumin:
  • 100 gr gjalpë
  • 150 gr sheqer kaf
  • 2 bustina vanilje
  • 1 kokërr vezë
  • 1 filxhan miell
  • 1 lugë çaji pluhur pjekës
  • ½ filxhan arrë kokosi
  • ½ filxhan qumësht
  • ¼ lugë çaji arrë moskat

Udhëzimet

1

Në një tigan hedhim gjalpin dhe sheqerin. E përziejmë derisa gjalpi të shkrijë dhe sheqeri të karamelizohet lehtë.

2

Në një tavë hedhim sheqerin e karamelizuar dhe mbi të vendosim bananet të prera në mes përsëgjati.

3

Në një tas përziejmë gjalpin me sheqerin dhe vezën. Më pas shtojmë vaniljen, miellin e trazuar me pluhurin pjekës, arrën e kokosit, arrën moskat dhe qumështin.

4

E trazojmë mirë brumin dhe e shtojmë në tavë mbi shtresën me banane.

5

E vendosim pudingun në furrë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 30-35 minuta.

Shënime

Receta marrë nga: balkanweb.com

Lini një koment