Prit, mos i hidh farat e avokados! Pas këtij lajmi do të ndryshosh mendim për to
Farat e avokados jo vetëm që hahen por janë edhe shumë të shëndetshme.
Në vend që t’i hidhni, ju mund t’i përdorni duke i larë, hequr lëkurën e sipërme, thërrmuar ose duke i bërë kremoze në një blender.
Blogeret e ushqimit pretendojnë se pluhuri që mund të shtohet në smoothies, është një burim i lartë fibrash, antioksidantësh dhe ushqyesve shtesë.
Dietologë të tjerë besojnë se farat e këtij fruti kanë veti anti-inflamatore dhe se përmbajtja e vajit mund të bëjë që flokët të duken më të shkëlqyeshme dhe lëkura më e re.
“E urrej kur e shpërdorojnë ushqimin”, thotë blogerja vegane Elena Wilkins, e cila ka ngrënë fara avokadosh që nga viti 2013.
Fara e avokados thuhet se është e hidhur, kështu që konsumohet me diçka tjetër për të maskuar shijen e tij.
Po a është në të vërtetë i sigurt konsumimi i tyre?
Një studim nga Universiteti Shtetëror i Pensilvanisë sugjeroi se farat e avokados mund të ndihmojnë me diabetin dhe hipertensionin, por ai doli në përfundimin se “nevojiten studime të mëtejshme”.
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Lini një koment