Pra, vitamina D luan një rol të rëndësishëm në infektimin ose jo nga Covid – 19?
Në një studim të majit të botuar në Kërkimet Klinike dhe Eksperimentale, studiuesit nga Britania e Madhe shikuan të dhëna nga 20 vende të ndryshme evropiane, duke krahasuar normat e COVID-19, si dhe numrin e vdekjeve nga sëmundja, me nivelet e vitaminës D të popullsisë.
Ata raportuan që vendet që përjetuan nivele më të larta të vdekjes, si Italia dhe Spanja, gjithashtu kanë shkallë më të lartë të mangësisë ose mungesës së vitaminës D.
Nga ana tjetër, vendet me nivele më të ulëta të mungesës së vitaminës D, si Danimarka, Suedia dhe Norvegjia, kanë nivele më të ulëta të infeksionit dhe vdekshmërisë nga COVID-19.
Studiuesit gjithashtu theksuan se niveli i vitaminës D është “jashtëzakonisht i ulët” në popullatën e plakur, veçanërisht në Spanjë dhe Itali.
Në një studim më të vogël, i cili u tregua në korrik, por që duhet të rishikohet nga studiuesit, u krahasuan prevalenca e rasteve të COVID-19 me nivelin e vitaminës D në popullatën e përgjithshme para fillimit të pandemisë.
Ky studim ka analizuar të dhëna nga 10 vende, përfshirë SH.B.A., Kinë, Gjermani, Itali dhe Iran. Studiuesit gjetën një lidhje të fortë midis niveleve të mungesës së vitaminës D dhe komplikimeve të rënda dhe / ose vdekjes nga COVID-19.
Në një studim tjetër, studiuesit nga Universiteti i Mjekësisë në Chikago shikuan grafikët e 499 pacientëve që kishin nivelin e tyre të vitaminës D të matur brenda një viti kur u testuan për COVID-19. Ata zbuluan se pacientët që kishin mungesë klinike të vitaminës D që nuk u trajtua kishin pothuajse dy herë më shumë të ngjarë të infektoheshin me COVID-19 sesa pacientët që kishin nivele normale të vitaminës D.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment