Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Pritini bananet në copa, hidhini në një tas dhe shtoni mbi to lëngun e limonit në mënyrë që të mos nxihen. Shtypini me pirun derisa të merrni një përzierje homogjene dhe pa kokrra.
Shkrini në një tenxhere, në zjarr të ulët sheqerin me ujin dhe ziejeni për 3-4 minuta. Shtoni më pas bananet dhe lërini në zjarr duke i përzier vazhdimisht që të mos ngjiten në tenxhere.
Hidhni marmelatën sa është e nxehtë nëpër vazo qelqi të pastra dhe të sterilizuara e më pas mbyllini hermetikisht.
Lërini të pushojnë për një muaj dhe më pas përdoreni marmelatën sipas shijeve tuaja.
Sipas dëshirës, mund ta aromatizoni marmelatën me erëzat tuaja të preferuara.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment