Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një mënyrë kaq interesante dhe e thjeshtë e shijimit të pjeshkëve. Amvisa, troç: Duhet ta provoni!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tas të vogël bashkoni mjaltin, vaniljen pluhur, kanellën, karafilat dhe kripën.
Lani mirë pjeshkët, i ndani përgjysmë dhe u hiqni brendinë tek pjesa e farës.
Tani i mbushni me masën që përgatitët me ndihmën e një luge.
Sigurohuni që të gjitha pjeshkët të jenë lagur tërësisht nga shurupi.
I radhisni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine dhe i lini të piqen për 30 minuta ose derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.
Në fund mund t'i shtoni sipas dëshirës një lugë gjelle kos grek secilës dhe arra të grira imët. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment