Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 220 gradë C.
Vendosni 1 pite në një tavë të thellë dhe bëjini disa vrima me pirun.
Piqeni piten në furrën e parangrohur për 5 minuta.
Pastaj hiqeni dhe vendoseni mënjanë të ftohet.
Nxehni vajin në një tigan mbi nxehtësi mesatare dhe hidhni gjoksin e pulës të marinuar me rozmarinë, majdanoz, kripë dhe piper.
Lëreni të gatuhet deri sa mishi të marrë ngjyrë kafe të artë, 2 - 4 minuta në secilën anë.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni 2/3 filxhan supë pule dh elëreni të zihet 10 - 15 minuta.
Transferojeni mishin e pulës në një pjatë, duke e lënë të ftohet.
Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme.
Hidhni brenda hudhrën dhe lëreni të gatuhet rreth 30 sekonda.
Shtoni qepë, kripë, piper dhe gatuajeni derisa qepa të jetë e tejdukshme, rreth 5 minuta.
Shtoni pak miell derisa të trashet përzierja.
Shtoni pak supë pule dhe qumësht duke e përzier vazhdimisht.
Hiqeni nga nxehtësia pasi përzierja fillon të trashet.
Priteni mishin e pulës në copa dhe përzieni me perimet e shkrira deri sa të kombinohen.
Hidhni përzierjen e perimeve me mish në piten e pjekur .
Sipër vendosni një tjetër pite duke e vulosur mirë dhe dekoruar me gishta ose pirun, nëse dëshironi.
Vendoseni byrekun në furrë dhe piqeni derisa të marrë ngjyrë kafe të artë, 30 - 40 minuta.
Kontrolloni skajet gjatë kohës së pjekjes dhe mbulojini me fletë alumini nëse fillojnë të skuqen shumë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment