Pica më e mirë që mund të bëni vetë, me fruta të freskëta të stinës

Ingredientët

  • Brumë biskotash
  • 230 gr miell
  • 1/2 lugë pluhur pjekje
  • 1/4 lugë sode buke
  • 1/4 lugë kripë
  • 150 gr sheqer
  • 170 gr
  • 1 vezë e madhe
  • 2 lugë ekstrakt vanilje
  • Për kremin e djathit:
  • 1 pako djathë krem
  • 6 lugë sheqer të grirë
  • 1/2 lugë ekstrakt vanilje
  • Fruta sipas dëshirës

Udhëzimet

1

Nxehim furrën në 350 gradë.

2

Hidhni pak gjalpë në një tavë dhe vendosni sipër një letër pergamene.

3

Përgatisni brumin e picës:

4

Në një tas hidhni miellin, pluhurin për pjekje, sodë buke dhe kripë.

5

Në një mikser hidhni së bashku 3/4 filxhan sheqer dhe gjalpë derisa të kombinohen mire dhe vendoseni përzierjen në një tas.

6

Shtoni vezët, pastaj përzieni brenda mikserit bashkë me 2 lugë ekstrakt vanilje.

7

Shtoni përzierjen e miellit në mikser dhe lërini të kombinohen sa brumi të jetë homogjen.

8

Hidheni brumin mbi tavën e përgatitur për pica, pastaj përhapeni në mënyrë të barabartë me duar.

9

Piqeni në furrën e parangrohur rreth 11 - 13 minuta derisa të piqet.

10

Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht në një raft teli.

11

Për pjesën e sipërme të kremit të djathit: Në një tas miksimi duke përdorur një mikser elektrik të duarve rrihni kremin e djathit, 6 lugë sheqer dhe 1/2 lugë vanilje deri sa të krijohet një masë kremoze me gëzof.

12

Përhapni masën e përgatitur të kremit mbi petën e ftohur.

13

Pastaj shtroni sipër petës fruta të stinës sipës dëshirës.

14

Mund ta ruani picën në frigorifer ose ta shërbeni menjëherë!

Lini një koment