Pica e pjekur në zgarë me domate dhe misra, thjesht duhet provuar!

Pica e pjekur në zgarë me domate dhe misra, thjesht duhet provuar!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 8 minuta

Ingredientët

  • 1 petë për pica ( e gatshme ose e bërë vetë. Për recetën e saj kërkoni në neps.al)
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • ½ lugë çaji hudhër pluhur
  • ½ lugë çaji qepë pluhur
  • ½ lugë çaji rigon
  • ¼ filxhan me salcë domatesh
  • Misra
  • Domate
  • Mozzarella
  • Borzilok i freskët

Udhëzimet

1

Parangrohni zgarën për 5-15 minuta.

2

Hapni petën për pica në tavolinën e punës.

3

Sipër i shtoni vaj ulliri, pak hudhër, qepë pluhur dhe rigon.

4

E përhapni mirë me një lugë.

5

Më pas e vendosni petën në zgarë.

6

Mjafton 1 minutë nga secila anë.

7

Më pas e hiqni nga zgara. I shtoni sipër salcën e domateve, misrat dhe djathin mozzarella.

8

E vendosni edhe njëherë në zgarë derisa djathi të ketë shkrirë. Shtoni ndërkohë edhe borzilokun e copëtuar.

9

E lini pak minuta të ftohet dhe më pas e prisni në feta. Pica është gati për ta shijuar!

Lini një koment