Petulla me salcë boronice dhe kos për mëngjes

Ingredientët

  • 1 kuti boronica
  • 1 kuti shurup panje
  • Miell
  • 2 lugë çaji pluhur pjekje
  • 1/2 lugë çaji sodë buke
  • Kripë
  • Dhallë
  • 2 vezë
  • Sheqer
  • 1 lugë çaji mjaltë
  • 1 lugë çaji ekstrakt i pastër vanilje
  • 4 lugë çaji gjalpë pa kripë
  • Kos, për ta shërbyer

Udhëzimet

1

Ndizni furrën në 220 gradë dhe vendosni një fletë pjekje.

2

Në një tigan të vogël, kombinoni boronicat dhe shurupin dhe gatuajini në zjarr të ulët derisa të nxehet, rreth 5 minuta.

3

Në një tas të madh, futni së bashku miellin, pluhurin e pjekjes, sodë buke dhe kripë.

4

Në një tas të dytë, hidhni bashkë dhallë, vezë, sheqer, mjaltë dhe vanilje.

5

Shkrini 3 lugë gjelle gjalpë dhe futeni në përzierjen e mësipërme.

6

Derdhni përbërësit e lagët mbi ato të thata dhe përzijeni derisa të mos mbeten gjurmë mielli (përzierja të jetë e lëngshme).

7

Hiqni me kujdes tiganin nga zjarri dhe shtoni një lugë gjalpë, pastaj hidhni brumin e përgatitur në masa të vogla.

8

Piqini petullat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.

9

Pasi t'i hiqni shërbejini me salcën e butë të boronicës dhe kos.

Lini një koment