Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tas me madhësi mesatare bashkoni miellin, sheqerin, pluhurin pjekës, sodën e pjekjes dhe kripën. I përzieni mirë.
Në një tas tjetër bashkoni të verdhat e vezëve, dhallin dhe gjalpin e shkrirë.
I përzieni mirë dhe më pas i bashkoni dy masat në një tas të vetëm.
Në një enë tjetër rrihni të bardhat e vezëve me një mikser elektrik derisa të krijoni një shkumë homogjene.
Më pas i bashkoni me masën tjetër të petullave.
Ngrohni një tigan me pak gjalpë.
Shtoni një garuzhde të vogël nga masa e petullave . Gatuajeni mirë nga secila anë për 2-3 minuta.
Kështu veproni deri në fund. Në fund i shërbeni petullat me shurup panje dhe pak sheqer pluhur sipër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment