Petë me djathë të bardhë dhe hithra

Ingredientët

  • 4 vezë
  • 200 ml vaj
  • 200 ml qumësht
  • 400 gr miell misri
  • 200 gr miell gruri
  • 150 gr djathë i bardhë
  • 300 gr hithra, të pastruara dhe të grira
  • Pluhur pjekje
  • Kripë

Udhëzimet

1

Në një enë përzieni miellin e misrit,miellin e grurit kripën dhe pluhurin për pjekje.

2

Shtoni vezët,qumështin dhe vajin.

3

Masën mund ta përzieni në mikser dhe shtoni djathin e thërrmuar.

4

Hithrat pasi i keni pastuar dhe grirë futini të zihen me ujë të valuar.

5

Kalojini hithrat e kulluara tek brumi dhe ngjesheni mirë.

6

Petën shtrojeni në një tavë të lyer me vaj dhe futeni të piqet.

7

Lëreni në 200 gradë për 30 minuta deri sa peta të marrë ngjyrë të kuqerremtë.

8

Servireni me kos ose djathë sipas dëshirës.

Lini një koment