Përse kuzhina jonë duhet të ketë vetëm thika cilësore
Thikat e mira rrinë shkëlqyeshëm në dorën tonë. Prerja e ushqimeve me to bëhet më e thjeshtë dhe pa u stërmunduar. Produkte të tilla si mishi, apo buka mund t’i presim në feta të holla sikurse gjithnjë keni ëndërruar.
Thikat e mira nuk kanë nevojë të mprehen shpesh, kjo për shkak se ato përbëhen nga materiale të mira. Një material i mirë shmang ndryshkun dhe nuk lejon kurrë maja të thyera të tehut.
Frika se mund të lëndoheni nga thikat e mprehta?
Kjo është vetëm një frikë psikologjike. Thikat e mira të lejojnë të punosh qetë dhe pa u sforcuar. Kjo shmang pikërisht atë gjë, që thikat jo cilësore shpesh na e shkaktojnë.
Për përdorim të përditshëm, amvisat duhet ta dinë se kuzhina ka nevojë për 4 thika themelore:
Thika e madhe si e një shefi kuzhine
Thika e dhëmbëzuar
Thika pa dhëmbë (për të lyer bukën me gjalpë për shembull)
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Lini një koment