Përse kokoshkat na shiten kaq shtrenjtë në kinema?
Kur ne blejmë kokoshka në kinema apo teatër, e vërteta është se mbipaguajmë gati 75% më shumë, sesa kostoja reale që kanë. Pse paguajmë kaq shumë?
Kinemaja ka në fokus transmetimin e filmave më të fundit, me jehonë ndërkombëtare. Të blesh të drejtën e transmetimit të këtyre filmave është padyshim një kosto e madhe. Pjesa më e madhe e fitimit të kinemave nga biletat e shitura, i takon kompanive të filmit. Në këtë treg disi të vështirë, kinemasë i duhet të rrisë çmimin tek produktet dytësore, por që tërheqin vëmendje që në hyrje.
Kush i reziston dot aromës së gjalpit tek kokoshkat? Pijeve me gaz, ujit, naçove me shumë salcë apo patatinave të ndryshme? Çmimet e këtyre produkteve deri në 5-fishin e kostos, i sigurojnë kinemasë 40% të fitimit të përgjithshëm.
Tani bëjini vetë llogaritë:
1 qese gruri rreth 500 gram, kushton diku tek 70 lek të vjetra. Me to del nje tenxhere e madhe me kokoshka, ku minimalisht mund të konsumojnë 5 anëtarë të familjes. Ndërkohë në kinema, çmimi më i lirë për një kokoshkë nis nga 150 lek të vjetra për 1 person./neps.al
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment