Përfitimet shëndetësore të uthullës së mollës sipas mjekësisë janë këto
Kemi dëgjuar shpesh për benefitet e mahnitshme të uthullës së mollës si shërimi i akneve, diabeti dhe madje duke ndihmuar me humbjen e peshës. Por çfarë thotë shkenca mjekësore?
1.Ulja e sheqerit në gjak
Një nga studimet e fundit ka treguar se uthulla e mollës (ACV) mund të ketë efekte pozitive në kontrollin e glukozës në gjak dhe zvogëlon glukozën në gjak afërsisht 20-30 për qind pas futjes së karbohidrateve. Një studim i “Diabetes Journal” zbuloi se ACV rrit ndjeshmërinë e insulinës pas konsumimit të uthullës me një vakt të lartë karbohidratesh.
2.Humbje peshe
Një studim zbuloi se ata që iu dhanë ACV kishin më pak gjasa të fitonin yndyrë në trup, kanë peshë më të ulët, bel të vogël dhe më pak yndyrë barkutsesa ata që nuk konsumonin uthull. Gjithashtu, u zbulua se sa më e lartë doza e ACV, aq më shumë bie oreksi.
3.Shëndeti i zemrës
Një dietë e lartë në ACV është treguar për të parandaluar hipertensionin duke reduktuar nivelin e kolesterolit dhe triglicerideve, duke përmirësuar shëndetin kardiak.
4.Sindromi Ovarian Polycystic
Një studim japonez pohoi se disa gra rifituan ciklin e tyre menstrual pas një prove konsumimi të ACV dhe kjo mendohet se erdhi për shkak të efektit të uthullës në normalizimin e rezistencës së insulinës.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment