Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Vendosni mishin e derrit në fund të tenxheres që do të gatuani.
Në një tas të vogël kombinoni përbërësit dhe përziejini mirë.
Hidhni salcën e krijuar mbi pjesën e sipërme të mishit.
Mbulojeni dhe gatuajeni në zjarr të ulët për 6-8 orë.
Kur të jetë gati mishi duhet të tërhiqet lehtësisht me pirun.
Rreth 1 orë para se ta shërbeni pastroni dhe bëni gati patatet e ëmbla.
Futini në furrë në 180 gradë deri sa të jenë zbutur.
Pasi i nxjerrim patatet nga furra i ndajmë pak në mes dhe i mbushim me mishin e derrit.
Vakti është gati për t’u shijuar.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment