Për një drekë super të shijshme duhet të provoni këto krahë pule më majonezë dhe qepë të njoma

Për një drekë super të shijshme duhet të provoni këto krahë pule më majonezë dhe qepë të njoma

Ingredientët

  • 3 kg krahë pule
  • Kripë
  • Piper zi
  • 1 1/2 lugë pluhur pjekje
  • 1/2 filxhan salcë domatesh
  • 1/3 filxhan salcë pikante
  • 1/4 filxhan mjaltë
  • 2 lugë gjalpë
  • 2 lugë çaji salcë Worcestershire
  • 1/2 lugë çaji pluhur qepe
  • 1/2 lugë çaji pluhur hudhre
  • Salcë për krahët:
  • 1/2 filxhan krem kosi
  • 1/4 filxhan mjaltë
  • 2 lugë majonezë
  • 1/3 filxhan qepë të njoma
  • 2 lugë kopër
  • 1/4 lugë çaji pluhur qepe
  • 1/4 lugë çaji pluhur hudhre
  • Kripë
  • Piper i zi

Udhëzimet

1

Si fillim përgatisni salcën duke bërë bashkë të gjithë përbërësit e salcës. Pasi të jetë bërë një masë homogjene vendoseni në frigorifer derisa të jenë gati për t’u shërbyer krahët e pulës.

2

Ngrohni furrën në 220 gradë .

3

Vishni telin metalik të sobës me llak jo-ngjitës dhe vendoseni në një fletë pjekje me letër alumini dhe lëreni menjanë.

4

Duke përdorur peshqir letre thani krahët e pulës.

5

Në një tas të madh, bashkoni krahët me 1 1/2 lugë çaji kripë, 1 lugë çaji piper dhe pluhur pjekje.

6

Vendosni krahët mbi fletën e pjekjes së përgatitur dhe piqni për 40-45 minuta, duke përdorur rrjetën metalike që t’i piqni krahët më kollaj në të dyja anët.

7

Në një tigan të vogël mbi nxehtësi të ulët , kombinoni salcën e domates, salcën e nxehtë, mjaltin, gjalpin, Ëorcestershire, pluhurin e qepës dhe pluhurin e hudhrës.

8

Lërini të zihen duke i nxitur vazhdimisht, derisa të trashet pak masa rreth 15-20 minuta.

9

Në një tas të madh, kombinoni krahët e pjekur dhe gjysmën e përzierjes së salcës së domates.

10

Vendosni krahët sërsih në furrë të piqen derisa të karamelizohen lehtë, rreth 5-7 minuta.

11

Pasi i keni nxjerrë nga furra shërbejini menjëherë me salcën e përgatitur më herët.

Lini një koment